Wereldhave kiest Sweco en Croonwolter & dros voor energiebesparing

Ingenieursadviesbureau Sweco en Croonwolter & dros gaan een structurele energiebesparing realiseren voor acht Nederlandse winkelcentra van vastgoedeigenaar Wereldhave.

Trefwoorden: #BREEAM, #Croonwolter&dros, #energiebesparing, #Sweco, #vastgoed, #Wereldhave, #winkelcentra

Lees verder

Techniek

( Foto: Wereldhave )

ENGINEERINGNET.NL - Er werd een contract voor de komende drie jaar onderdtekend met tweemaal een optionele verlenging van één jaar.

Sweco en Croonwolter&dros leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de energiebesparingsdoelstelling van 30% die Wereldhave in 2020 wil bereiken.

Wereldhave heeft ambitieuze duurzaamheiddoelstellingen. “We willen in onze winkelcentra 30% energie besparen in 2020 ten opzichte van 2013", vertelt Erik Schmit, managing director van Wereldhave Nederland.

Fabio Pisano, Croonwolter&dros: “Samen met Sweco brengen we het energieverbruik van de acht winkelcentra in kaart. We analyseren de resultaten en brengen een advies uit om het energieverbruik te optimaliseren. Vervolgens implementeren we maatregelen die onnodig verbruik tegengaan en zich binnen vijf jaar terugverdienen.”

Cor Kleinveld, Sweco: “Wereldhave is een van de koplopers op het gebied van duurzaamheidsbeleid in de Nederlandse vastgoedmarkt. Naast de energiereductie wil de vastgoedeigenaar dat haar winkelcentra in 2020 over een ‘BREEAM very good’ certificering beschikken.”