Technisch studenten zoeken kapitaal voor productie slimme schakelaar

Een groep van vier technische studenten hoopt voldoende kapitaal op te halen om hun slim stopcontact op grote schaal te produceren. Via een Kickstarter campagne hopen ze op 160.000 euro.

Trefwoorden: #aucasi, #Kickstarter, #Philips Hue lights, #student, #technische universiteit van eindhoven

Lees verder

research

( Foto: Aucasi )

ENGINEERINGNET - Vier studenten van de Technische Universiteit van Eindhoven hebben een intelligente schakelaar ontwikkeld die het energieverbruik van een woning naar hun mening écht energie-efficiënt automatiseert. Ze hebben daar een nieuw bedrijfje voor opgericht: Aucasi.

Hun apparaatje, dat tussen stopcontact en stekker geplugd wordt, schakelt elektrische toestellen automatisch uit wanneer ze in niet in gebruik zijn. Het schakelen kan met behulp van instelbare scenario's, maar ook automatisch, via de signalen die afkomstig zijn van de ingebouwde bewegings- en lichtsensoren. De communicatie verloopt via een app.

"Onze Socket kan ook communiceren met slimme apparaten zoals de Philips Hue lights, Toon thermostaat en je TV", stellen de vier. "De communicatie tussen verschillende sockets blijft binnen het thuisnetwerk, dit betekent dat je persoonlijke data je huis niet verlaat".

De oprichters - Thijn Kolk, Tim Beckers, Duco van den Akker en Nguyen Quoc Khanh - lanceerden een Kickstarter-campagne om de ontwikkeling, certificering en productie mogelijk te maken. Ze hopen 160.000 euro bijeen te sprokkelen.

"Veel andere domoticasystemen hebben veel aansturing nodig van de gebruiker via een telefoon, of kunnen slechts op timers schakelen. Aucasi daarentegen automatiseert je huis echt. Je telefoon uit je broekzak moeten halen om het licht aan te zetten is dus verleden tijd".