Boskalis joint ventures bestellen twee LNG dual-fuel havensleepboten

Koninklijke Boskalis Westminster joint ventures Keppel Smit Towage en Maju Maritime hebben een bestelling geplaatst voor twee innovatieve LNG dual-fuel havensleepboten.

Trefwoorden: #Boskalis, #FueLNG, #haven, #Keppel Smit Towage, #Koninklijke Boskalis Westminster, #LNG, #Maju Maritime, #Shell, #Singapore, #sleepboot

Lees verder

Techniek

( Foto: Keppel Smit Towage )

ENGINEERINGNET.NL - Deze nieuwe sleepboten betekenen een doorbraak op het gebied van schone en milieuvriendelijke havensleepdiensten in de haven van Singapore.

De sleepboten, die naar verwachting in 2018 worden opgeleverd, gaan volledig op LNG varen. Om die reden zal de Havenautoriteit van Singapore onder haar pilot programma voor het bunkeren van LNG een subsidie verlenen tot 2 miljoen Singaporese dollar per sleepboot.

De 65 ton bollard pull ASD-sleepboten worden naar een eigen ontwerp door Keppel Singmarine in Singapore gebouwd.

De LNG brandstof zal worden geleverd door Shell, waarvoor twee zogenoemde Head of Agreements getekend zijn en worden gebunkerd via FueLNG, een joint venture van Shell en Keppel.

De twee LNG aangedreven sleepboten worden de eerste klanten voor LNG als scheepsbrandstof in het kader van het pilot programma, dat tot doel heeft om Singapore te ontwikkelen tot een van de belangrijkste havens ter wereld voor het bunkeren van LNG.