Testcase ABISS-event over digitale productie krijgt vervolg (+video)

Eerste editie van ABISS over het digitaliseren van productie wist 278 congres- en beursgangers te verleiden. Geen slecht resultaat voor een testcase onder de noemer 'digitize or disappear'.

Trefwoorden: #abiss, #agoria, #de croo, #digitaal, #event, #indumation, #invent media, #machineering, #mtms, #productie, #siemens, #vakbeurs

Lees verder

opleiding

( Foto: Invent Media )

ENGINEERINGNET.BE - ABISS is een nieuw - door Engineeringnet ondersteund - initiatief van eventinrichter Invent Media,bekend van onder meer de vakbeurzen Indumation en MTMS Machineering. De eerste 'Advanced Business & Industrial Software Summit' werd in de markt gezet als een althans in de Belgische industriële middens nieuwe format, naar analogie van een formule die courant is in de IT-wereld. Daarbij ligt het accent op "keynote speakers" en "learning sessions". Een begeleidende mini-exhibit reikt de deelnemers concrete oplossingen aan over op het congres besproken thema's.

Dank zij de digitalisering van het productiegebeuren past deze op kennis georiënteerde formule steeds beter bij productieautomatisering, vindt initiatiefnemer Karl D’haveloose: "Bedrijven gaan nu concreet rond de tafel zitten om aan digitalisering te beginnen en maken hiervoor budgetten vrij. De meeste interne teams weten echter niet hoe ze hier aan moeten beginnen en denken dat dergelijke projecten niet voor KMO’s weggelegd zijn. Dat dacht men vroeger ook over robotisering, nu staan er in iedere workshop robots. Niets is dus minder waar".

Maar liefst 15 keynote speakers van onder meer Agoria, Sirris, Iminds, Lsec MESA, Orange en Siemens waren opgetrommeld om hun kennis te delen over wat digitalisering in de toekomst kan betekenen voor technische mensen. Gemiddeld haalde een sessie 68 deelnemers. De 3 sprekers die bijzonder veel bijval hadden, waren Bart Demaegdt van Siemens, Ulrich Seldeslachts van Lsec en Paul Peeters van Agoria. Vicepremier Alexander De Croo kon in extremis wegens externe omstandigheden niet aanwezig zijn.

Voor herhaling vatbaar? D’haveloose: "Jawel, dat hadden we al vrij snel beslist. De eerste editie was vooral een testcase, waaruit we veel hebben kunnen leren. De volgende ABISS zal in september 2017 plaatsvinden. Waar de summit zich deze keer richtte tot digitaliseren van processen in manufacturing, wordt de volgende editie versterkt met een tweede luik: Services & Retail".

"We blijven vasthouden aan onze centrale boodschap: digitize or disappear".