Albert Schweitzer ziekenhuis blijft bouwen en renoveren

Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft een prestatieovereenkomst afgesloten met het consortium 'WKC vof' voor alle nieuwbouw-, verbouw- en onderhoudsprojecten binnen het ziekenhuis.

Trefwoorden: #Albert Schweitzer ziekenhuis, #bouwen, #Croonwolter&dros, #Kuijpers, #renoveren, #uitbreiden, #Van Wijnen

Lees verder

Techniek

( Foto: Kuijpers )

ENGINEERINGNET.NL - Om voor patiënten een aantrekkelijk en vertrouwd adres te blijven, zijn vernieuwing en verbouwing constante factoren in het bestaan van het Albert Schweitzer ziekenhuis. De integrale aanpak van het team is dan ook gericht op verbetering van het prestatieniveau en verlenging van de levensduur van het gebouw.

Max Heijboer, Hoofd Bouwprojecten bij het Albert Schweitzer ziekenhuis: "De samenwerking is niet vrijblijvend, alle partijen verwachten van elkaar topprestaties. Door de beproefde samenwerking binnen complexe bouwprojecten, weten we precies hoe de ander denkt en houden elkaar scherp."

Gert Verspuij, integraal vof manager van het WKC: “Met de prestatieovereenkomst pakken we projecten op een vernieuwende manier op, we benaderen ze als prestaties. Het Albert Schweitzer ziekenhuis benoemt een probleem en geeft het WKC een budget mee. Op basis van deze input gaat het team samen op zoek naar de beste oplossing.”

Het Albert Schweitzer ziekenhuis werkt sinds april 2011 samen met de partners van het huidige WKC. Het team heeft onder andere werkzaamheden op de afdelingen Geriatrie, Breastclinic, PAAZ, Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA), Oncologie, Dialyse, Verloskunde en de Oogpoli OK uitgevoerd.

Tijdens de werkzaamheden liep het primaire proces van het ziekenhuis zonder overlast voor patiënten, bezoekers en medewerkers gewoon door. Eind 2014 is besloten om de samenwerking, met de projectorganisatie van het Albert Schweitzer ziekenhuis en in de vorm van het WKC, verder te ontwikkelen.

Door het meten van kritische prestatie indicatoren (KPI’s) wordt de samenwerking nu continu beoordeeld en geëvalueerd. Hierdoor is een zelf verbeterend proces ontstaan.


Het consortium 'WKC vof' bestaat uit Van Wijnen, Kuijpers en Croonwolter&dros.