Autobouwer Hyundai plaatst publieke laadpalen bij elke concessiehouder

Hyundai gaat intensief samenwerken met energiepartner Eneco om elektrisch rijden in België toegankelijker te maken. Bij alle concessiehouders zullen laadpalen geïnstalleerd worden.

Trefwoorden: #Bart Tommelein, #CO2-uitstoot, #elektrische auto, #Eneco, #Hyundai, #laadpaal, #subsidie, #Vlaamse Regering, #zero-emissie

Lees verder

Techniek

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.BE - Uit een berekening van SIA Partners blijkt dat, om de de omslag naar elektrisch rijden in België te maken, er tegen 2020 zo’n 12.000 laadpalen nodig zijn in België. De Vlaamse regering koos in dit opzicht voor een duidelijke stellingname en wil tegen 2020 minstens 5.000 publieke laadpalen.

Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie: "We moeten afstappen van voertuigen op fossiele brandstoffen en de omslag maken naar milieuvriendelijke alternatieven. Met de Vlaamse overheid stimuleren we zero emissie-voertuigen."

"Daarnaast ondersteunen we elektrisch rijden ook door ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar auto overal kan opladen. We hebben daarvoor een spreidingsplan ontwikkeld voor 2.500 extra laadpalen tegen 2020, minstens één in elke gemeente."

Olivier Sermeus, Managing Director van Hyundai Belux: “Voor ons is het belangrijk om consistent te zijn in onze ambitie om de ecologische voetafdruk van onze klanten te reduceren. Een voertuig leveren dat geen schadelijke uitstoot heeft, is in dat opzicht niet voldoende. Daarom hebben we heel bewust gekozen voor de installatie van een netwerk van publieke laadpalen.”

Eneco zal naast het installeren van laadpalen als duurzame energiepartner ook instaan voor de administratieve en financiële afhandeling van de transacties via laadpassen die op elke laadpaal bruikbaar zijn.

Het bedrijf, dat in de Benelux al 6.000 laadpalen beheert, zorgt er bovendien voor dat elke kWh op een duurzame manier opgewekt wordt, waardoor elke afgelegde kilometer CO2-neutraal is.

Op termijn creëert Hyundai met deze beslissing een volledig publiek oplaadnet van 85 punten in België en Luxemburg. Op deze laadpunten zal iedereen kunnen opladen met een laadpas die geschikt is voor publiek laden, onafhankelijk van de provider.