Hogeschool PXL en Corda Campus lanceren iSpace

iSpace is een gloednieuw samenwerkingsinitiatief tussen studenten en het bedrijfsleven. Meer dan 120 ICT-studenten van PXL nemen vanaf 19 oktober hun intrek op Corda Campus.

Trefwoorden: #Corda Campus, #ICT, #iSpace, #onderwijs, #PXL-IT, #samenwerking, #startup

Lees verder

Opleiding

( Foto: Corda Campus )

ENGINEERINGNET.BE - Deze juniorcollega’s gaan nauw samenwerken met de technologiebedrijven op de campus om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen.

Bij deze samenwerking hoort ook het iSpace-charter. Hiermee zetten bedrijven samen met PXL en Corda Campus een breed partnerschap op om de kloof tussen de academische- en bedrijfswereld te dichten.

Studenten klaarstomen voor een digitale, en snel veranderende arbeidsmarkt, dat is het doel van iSpace. Het project verbindt studenten met het bedrijfsleven en laat ze kennismaken met realistische opdrachten vanuit het werkveld en de samenleving.

Ben Lambrechts, algemeen directeur PXL: “Wij willen de kloof tussen de bedrijfswereld en studenten laten verdwijnen. Geen bruggen bouwen, maar wel twee werelden integreren met elkaar.”

Samen met Hogeschool PXL maakt de campus 500 m² projectruimte vrij waarin de studenten naar hartenlust kunnen experimenteren en ontwikkelen in een realistisch kader. Binnen PXL-IT staat iSpace centraal als een project voor innovatie, integratie en interactie, zowel in een fysieke als in een virtuele ruimte.

Raf Degens, algemeen directeur Corda Campus: “Voor ons is de samenwerking met studenten en de academische wereld erg belangrijk. Deze jongeren timmeren aan onze technologische toekomst en hebben de capaciteiten om heel wat straffe projecten te verwezenlijken. Het is aan ons om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt door hen ideeën te laten omzetten in de praktijk.”

Met de ondertekening van het iSpace-charter betuigen ondernemingen, en sleutelfiguren binnen de IT-wereld, hun steun aan het project en engageren ze zich om initiatieven en projecten pro bedrijfsintegratie te versterken. Deze verschillende initiatieven vergroten de impact én brengen een nieuwe onderwijsvorm teweeg.

Corda Campus zal als eerste onderneming het charter ondertekenen en deelt meteen ook een opdracht uit. De juniorcollega’s van PXL gaan een augmented reality project voor de campus uitwerken.

Maar ook andere bedrijven op Corda Campus toonden al interesse om samen te werken met de juniorcollega’s van PXL.