ODE beloont Colruyt met Joule prijs voor duurzame energie

Eind vorige week werd de eerste editie van de Joule Prijs voor Duurzame Energie uitgereikt aan Jef Colruyt voor Colruyt Groep.

Trefwoorden: #Colruyt, #duurzaamheid, #duurzame energie, #groene stroom, #Joule Prijs, #ODE

Lees verder

Techniek

( Foto: ODE )

ENGINEERINGNET.BE - ODE Vlaanderen erkent met deze prijs een individu, organisatie of bedrijf die het verschil maakt voor duurzame hernieuwbare energie in Vlaanderen.

Hernieuwbare energie staat wereldwijd op een kantelpunt. Investeringskosten dalen en het aantal projecten neemt pijlsnel toe, maar tegelijk doet hernieuwbare energie het bestaand systeem kraken in zijn voegen.

De jury licht haar keuze voor de winnaar toe: “Voor de Colruyt Groep is aandacht voor duurzaamheid en hernieuwbare energie een tweede natuur. Ze tonen in hun hele bedrijfsproces dat dit kan in alle sectoren, zelfs in de retail. Dit bedrijf is een positieve trendsetter en verlegt zo grenzen voor de hele Vlaamse bedrijfswereld.”

Een tweede ODE prijs voor Pioniers van Duurzame Energie gaat dan ook naar Reinilde Willems, weduwe van stichtend lid Jan Daneels en drijvende kracht van ODE, in naam van alle pioniers uit de beginjaren van de Vlaamse duurzame energie.