Garnalenverwerker Klaas Puul wil nieuwe fabriek bouwen in Volendam

Het bedrijf stelt daartoe over te gaan omdat de huidige hoofdvestiging verouderd is en niet meer voldoet aan de gevraagde kwaliteitsstandaarden en hygiënische eisen.

Trefwoorden: #British Retail Consortiom, #fabriek, #Garnalenverwerker, #Klaas Puul, #voedselveiligheid, #Volendam

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL- Ook wil Klaas Puul door het implementeren van de beste productieprocessen in de nieuwe fabriek de hoogste BRC certificering verwerven. BRC staat voor British Retail Consortiom, de internationale norm voor voedselveiligheid.

De verpakkingslijnen zullen vanuit de huidige locatie worden verplaatst naar de nieuwbouw. Dit nieuwe pand krijgt een oppervlakte van circa 5.500 vierkante meter.

De afdeling verwerking – het koken van de garnalen – verhuist naar het bedrijfspand aan de Hamerstraat in Edam. De locatie daar zal ook worden uitgebreid, met 2.000 vierkante meter.

De nieuwbouwplannen bestaan al sinds 2012, maar zijn toen uitgesteld voor de bouw van een nieuwe fabriek in het Marokkaanse Tanger.

Volgend jaar bestaat Klaas Puul 50 jaar. Het bedrijf wil dat jubileum vieren met de opening van het nieuwe hoofdkantoor in Volendam.

Investeringsmaatschappij H2 Equity Partners nam vorig jaar een meerderheidsbelang in de garnalenverwerker. De overige aandelen zijn in handen van de oprichters van het bedrijf, de familie Mooijer, en het management.

Klaas Puul heeft zes vestigingen in binnen- en buitenland, met circa 3.500 medewerkers en een omzet van ongeveer 200 miljoen euro.