• 27/10/2016

Nieuwe radarniveausensor voor water- en afvalwaterbeheer

De radarsensor VEGAPULS WL S 61 is de ideale sensor voor alle eenvoudige toepassingen in de water- en afvalwaterbranche en beschikt over vele verschillende montagemogelijkheden.

Trefwoorden: #afvalwaterbeheer, #radarniveausensor, #radarsensor, #Vega, #VEGAPULS WL S 61, #waterbeheer

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Door die vele verschillende montagemogelijkheden biedt de sensor een zeer voordelige radaroplossing, omdat hij gemakkelijk in bestaande infrastructuren kan worden geïntegreerd.

De VEGAPULS WL S 61 is, evenals de enige tijd geleden op de markt gebrachte VEGAPULS WL 61, speciaal ontwikkeld voor gebruik in het water- en afvalwaterbeheer. De radartechnologie biedt talrijke voordelen ten opzichte van de vroeger over het algemeen gebruikte ultrasoonsensoren: de technologie is onafhankelijk van temperatuursinvloeden, windbewegingen, mist of regen.

Bovendien hoeft de signaallooptijd niet ten gevolge van temperatuurschommelingen te worden gecompenseerd. Met een nauwkeurigheid van +/- 5 mm dekt de VEGAPULS WL S 61 een breed toepassingsgebied af.

De sensor is bijzonder geschikt voor niveau- en debietmeting in de waterbehandeling. Zijn zeer goede focussering maakt toepassing mogelijk in pompstations en regenbufferbekkens, voor debietmeting in open leidingen en voor waterniveaubewaking.

De robuuste behuizing van de sensor is slijtage- en onderhoudsvrij, en is op grond van zijn hoge beschermingsgraad IP 68 (2 bar) ook geschikt voor toepassingen waarbij de sensor mogelijk onder water komt te staan. De instrumenten voldoen aan de nieuwste LPR-norm (Level Probing Radar) en zijn zonder beperkingen goedgekeurd voor gebruik in de open lucht.

VEGA grijpt bij de ontwikkeling van de nieuwe sensor voor eenvoudige meetapplicaties terug op haar jarenlange ervaring. Momenteel werken er over de hele wereld al bijna 40.000 VEGAPULS WL 61-sensoren met succes in installaties voor waterhuishouding.

Geheel nieuw is de draadloze bediening via Bluetooth vanaf smartphones/tablets en/of pc's met PACTware en Bluetooth-USB-adapter. Inbedrijfstelling of diagnose wordt hierdoor nog eenvoudiger.

Bijpassende displays en meetversterkers zorgen voor de weergave van meetwaarden en voor de benodigde relaisuitgangen, bijvoorbeeld voor de besturing van pompen. <<

Voor meer informatie:
Vega N.V.
J.Tieboutstraat 67 - B-1731 Zellik
T: +32 (0)2-466.05.05
c.vangeetsom@vega.com - www.vega.be

Lees méér over: VegaBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.