Willemen Groep neemt bouwbedrijf Kumpen over

De Willemen Groep uit Mechelen zal op 1 januari 2018 het bouwbedrijf van Jan, Paul en Robert Kumpen overnemen.

Trefwoorden: #bouwbedrijf, #Kumpen, #overname, #Willemen Groep

Lees verder

Techniek

( Foto: Willemen Groep )

ENGINEERINGNET.BE - Kumpen is actief in de bouw, infrastructuur en rioolrenovatie. In 2015 realiseerde het bedrijf een omzet van 115 miljoen euro.

De familiale groep uit Limburg werkt al enkele jaren al op verschillende vlakken samen met Willemen.

Omdat er binnen de familie Kumpen geen familiale opvolging is en omdat Willemen via Aswebo al voor 50% participeerde, was de volledige integratie een voor de hand liggende keuze. Door deze integratie versterken beiden hun positie in Vlaanderen én Wallonië.

K-Boringen, het bedrijf binnen Kumpen dat gespecialiseerd is in het boren van tunnels, en de activiteit projectontwikkeling zijn niet betrokken bij de integratie.


ACHTERGROND
Kumpen werd in 1945 opgericht als draineerbuizenfabriek. De onderneming kende een forse expansie en de activiteiten werden gaandeweg uitgebreid met infrastructuur-, riolerings- en bouwwerken. Naast de hoofdzetel in Hasselt heeft Kumpen sinds 2014 ook een regionale vestiging in Fleurus, nabij Charleroi. Ook na de integratie blijven deze vestigingen behouden, net als de naam Kumpen.

Willemen Groep telt vandaag ruim 2.200 medewerkers. Na de integratie van Kumpen breidt dat aantal uit naar 2.600 medewerkers. Willemen Groep vertegenwoordigt over alle filialen heen een jaarlijkse geconsolideerde omzet van 625 miljoen euro. De groep is de laatste jaren in toenemende mate actief in het buitenland. Momenteel bouwt Willemen onder meer de nieuwe Belgische ambassade in de Congolese hoofdstad Kinshasa.