Opening opleidingscentrum ‘Nieuwe Materialen’ in Hasselt

PlastIQ, VDAB, RTC Limburg en essenscia vlaanderen hebben onlangs het opleidingscentrum ‘Nieuwe Materialen’ geopend in de gebouwen van de VDAB in Hasselt.

Trefwoorden: #essenscia, #kunststof, #kunststofsector, #nieuwe materialen, #opleidingscentrum, #PlastIQ, #RTC Limburg, #VDAB

Lees verder

Opleiding

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Dit sectorspecifieke opleidingscentrum voor de kunststoffen, een sector die in Limburg jaar na jaar aan economisch belang wint, richt zich zowel naar leerlingen, werkzoekenden als werknemers uit de kunststofverwerking.

Deze gecentraliseerde en doelgroep-overschrijdende aanpak maakt dit initiatief uniek in Vlaanderen.

Met 76 bedrijven, zowat 4.000 jobs en een toegevoegde waarde van 1 miljoen euro per dag (364 miljoen euro in 2015) is de kunststofverwerkende industrie een belangrijke sector voor de Limburgse economie.

Limburg is trouwens goed voor bijna een kwart (22,7%) van de totale tewerkstelling in de kunststofverwerking in Vlaanderen en dat aandeel zit de laatste jaren in stijgende lijn.

Om deze economische sleutelpositie te behouden en verder te versterken, is er nu in Hasselt een sectorspecifiek opleidingscentrum met aangepast machinepark waar studenten, werkzoekenden en werknemers hun technische competenties kunnen ontwikkelen en aanscherpen onder begeleiding van een voltijdse instructeur.

Drie partners slaan hiervoor de handen in elkaar en leveren elk een financiële inspanning: de sectorale vormingsorganisatie PlastIQ, de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) en het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) Limburg.

Dergelijk gestructureerd samenwerkingsverband, waarbij expertise en apparatuur op één locatie wordt opengesteld voor verschillende doelgroepen, is een primeur voor Vlaanderen.