Ledent Touw heeft sectorgenoot Twinetex overgenomen

Touwproducent en -leverancier Ledent Touw uit Hamme heeft de sourcing activiteiten van zijn leverancier en sectorgenoot Twinetex overgenomen.

Trefwoorden: #Ledent Touw, #Silvie Goeminne, #touwleverancier, #touwproducent, #Twinetex, #Wilfried Baeten

Lees verder

Techniek

( Foto: Ledent Touw )

ENGINEERINGNET.BE - Ledent Touw, gevestigd in de bakermat van de Belgische touwindustrie Hamme, heeft als familiale onderneming door de jaren heen een leidende rol uitgebouwd als touwproducent.

De onderneming werd begin 2015 overgenomen door Wilfried Baeten en Silvie Goeminne, een jong en dynamisch ingenieurskoppel. Onder hun leiding groeide de omzet met 30% tot boven de 5 miljoen euro. Er worden een 25-tal mensen te werk gesteld.

Dank zij hun wereldwijde netwerk met een toevoer aan hoogkwalitatieve grondstoffen en eindproducten zijn zij in staat hoogwaardige touwen te produceren. Hun producten worden in een ruim en goed uitgerust magazijn gestockeerd, waardoor ze hun klanten een hoge servicegraad kunnen bieden.

Met de overname van Twinetex, actief in een groot deel van Europa, streeft deze touwproducent naar schaalvoordelen en groei binnen Europese markten. De overname van dit handelsfonds betekent een extra omzettoename van 25%


ACHTERGROND
Ledent Touw is in België de martkleider voor het beleveren van kwalitatieve touwen naar zowel Retail (Bouw, DHZ, tuin- en outdooractiviteiten) als Industrie (o.a. Bouw-, Vlees-, Tuinbouwindustrie).

Twinetex is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van vlaskoord en voedselgecertifieerd touw.