West-Vlaamse kunststof-verwerkende industrie trekt kaart duaal leren

Met 98 bedrijven, zowat 4.000 jobs en een toegevoegde waarde van bijna 400 miljoen euro is de kunststofverwerkende industrie een belangrijke sector voor de West-Vlaamse economie.

Trefwoorden: #Covestro, #duaal leren, #essenscia, #Injextru Plastics, #kunststofverwerkende industrie, #New Eurac, #Quadrant, #Vitalo, #VR Plastics, #Vulkoprin, #werkplekleren

Lees verder

HR

( Foto: Vulkoprin )

ENGINEERINGNET.BE - West-Vlaanderen is goed voor bijna een kwart van de totale tewerkstelling in de kunststofverwerking in Vlaanderen en dat aandeel zit de laatste jaren in de lift. Productinnovaties en de instroom van jong talent zijn van doorslaggevend belang om de concurrentiekracht van de sector te verzekeren.

Daarom heeft essenscia vlaanderen mee de schouders gezet onder het proefproject duaal leren dat dit schooljaar is gestart in de studierichting Mechanische Vormgevingstechnieken aan het VTI in Tielt.

Dit is een initiatief van Plastics@Tielt, een samenwerkingsverband tussen de stad Tielt, de sectorale vormingsorganisatie PlastIQ en 7 kunststofverwerkende bedrijven uit de regio: Covestro, Injextru Plastics, New Eurac, Quadrant, Vitalo, VR Plastics en Vulkoprin.

Deze arbeidsmarktgerichte opleiding sluit aan bij de behoeften van de sector en biedt leerlingen de kans om vooral te leren op de werkvloer.