KU Leuven en Randstad gaan studenten begeleiden naar arbeidsmarkt

De KU Leuven lanceert het Student Career Center in samenwerking met Randstad. Het Center richt praktijkgerichte workshops in en is een aanspreekpunt voor studenten en werkgevers.

Trefwoorden: #begeleiding, #KU Leuven, #Randstad, #starterjob, #student, #studentenjob

Lees verder

HR

( Foto: screenshot website Student Career Center )

ENGINEERINGNET.BE - Vicerector Studentenbeleid Rik Gosselink: “Als universiteit doen we veel meer dan enkel diploma’s afleveren. We willen onze studenten ook zo goed mogelijk lanceren op de arbeidsmarkt.”

“We merken dat studenten het vaak moeilijk hebben met het inschatten van hun eigen sterktes en zwaktes. Sommigen zijn ook te bescheiden over hun kennis en kunde. Een masterstudent heeft veel meer te bieden dan alleen boekenwijsheid: dat signaal willen we duidelijk geven aan werkgevers.”

Alle versnipperde expertise en initiatieven, die nu al aanwezig zijn, worden samengebracht in het Student Career Center: één aanspreekpunt voor studenten en werkgevers. Het Center zet sterk in op een nauwe samenwerking met faculteiten en een vernieuwd begeleidingsaanbod voor studenten.

Ook het promoten van extracurriculaire praktijkervaring (studentenjobs, vrijwillige studiestages, vrijwilligerswerk, ondernemersprojecten, …) werd tot nu toe versnipperd over de universiteit georganiseerd. Voortaan kunnen studenten gedurende hun hele studieloopbaan bij het Student Career Center aankloppen voor hulp en advies hierbij. Ze zullen deze werkervaring bovendien kunnen bundelen in een digitaal identiteitsportfolio.

Drie medewerkers van Randstad zullen zich bij het team voegen om studenten te helpen bij hun overstap naar de arbeidsmarkt. Ze putten daarbij uit hun kennis van en linken met de arbeidsmarkt.

Zo kunnen ze studenten helpen bij het vinden van een studierelevante bijbaan of startersjob.


(bron: KU Leuven)