Transport verse producten via Cool Rail betekent 70% minder CO2-uitstoot

Colruyt gaat wekelijks meerdere containers citrusvruchten uit Spanje laten overkomen via Cool Rail, een nieuwe treinverbinding voor verse producten tussen Valencia en Keulen.

Trefwoorden: #Colruyt, #Colruyt Group, #Cool Train, #duurzaam, #fruit, #groenten, #logistiek, #transport, #verse producten

Lees verder

Techniek

( Foto: Colruyt Group )

ENGINEERINGNET.BE - De containers gaan dan vanuit de haven van Keulen per vrachtwagen naar het distributiecentrum in Halle en keren geladen met lege kratten terug naar Keulen.

De Cool Rail-verbinding is een duurzaam alternatief voor wegtransport. Elke container legt 83% minder vrachtwagenkilometers af, wat resulteert in een CO2-reductie van 70 %.

Dankzij de nieuwe verbinding kan Colruyt Group ook zijn retourritten optimaliseren. Op dezelfde site waar het citrusfruit gelost wordt, worden de containers immers geladen met gewassen EPS-klapkratten voor transport terug naar Keulen.

De Cool Rail kan op termijn naast citrusvruchten ook andere verse producten zoals broccoli en sla vervoeren van Valencia naar Keulen. In november zullen er twee treinen per week rijden, met de ambitie om te evolueren naar vijf per week, naarmate er meer partners zich bij het initiatief aansluiten.

Cool Rail is een internationaal initiatief met zes partners uit retail, logistiek en de transportsector in Nederland, België en Duitsland en werd opgestart door de Nederlandse groente- en fruitgroothandel Bakker Barendrecht, het logistieke bedrijf Euro Pool System en ondersteund door het Havenbedrijf Rotterdam.

Naast Colruyt Group nemen ook de retailers Albert Heijn en Edeka (Duitsland) deel.