EDF Luminus en Q8 plaatsen samen snellaadstations voor elektrische wagens

EDF Luminus en Q8 gaan samenwerken om snellaadstations op de terreinen van Q8 langs de Belgische autowegen en autosnelwegen te plaatsen, waardoor een landelijk dekkend netwerk ontstaat.

Trefwoorden: #autosnelweg, #EDF Luminus, #elektrische wagen, #opladen, #Q8, #snellaadstations

Lees verder

Techniek

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - In de loop van 2017 zullen 18 snellaad­stations van de nieuwste generatie met elk 2 snelladers voor elektrische wagens geplaatst worden op de terreinen van Q8 langs de Belgische autowegen en autosnelwegen.

Het laadvermogen van deze nieuwe snellaad­stations bedraagt 50 kW, waarmee tot 80% van de batterij in 30 minuten kan opgeladen worden. De laadstations zijn van de nieuwste generatie waardoor het ook veel makkelijker zal zijn om de elektrische wagen in te pluggen.

Ze beschikken namelijk over multi-standaard stekkers zodat alle gangbare elektrische auto’s toegang hebben tot de snellaad­infrastructuur. Door de plaatsing van deze snellaad­stations kunnen automobilisten vanaf volgend jaar door heel België elektrisch rijden zonder zorgen over een lege accu.

Deze overeenkomst kadert in de uitvoering van het project UNIT-E dat door de Europese Commissie en de constructeurs Renault, Nissan en BMW mee gefinancierd wordt. Dit project voorziet in de plaatsing van 300 snellaad­stations op strategische plaatsen langs autosnelwegen in België, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Dit project vormt een belangrijke basis voor probleemloos elektrisch rijden tussen Noord- en Zuid- Europa.


Op de foto:
Azzam Al Mutawa, Managing Director, Q8 Northwest Europe en Pierre de Firmas, Chief Strategy & Business Development Officer, EDF Luminus.