Spin-off imec en Universiteit Gent ontwikkelt digitale brillenglazen

EYE<sup>co eye</sup>CO, een spin-off van imec en de universiteit Gent, is van start gegaan met de ontwikkeling van digitale brillenglazen voor presbyopie (ouderdomsverziendheid).

Trefwoorden: #digitale brillenglazen, #EYEco eyeCO, #imec, #ouderdomsverziendheid, #presbyopie, #Tokai Optecs, #Universiteit Gent

Lees verder

Techniek

( Foto: EYEco eyeCO )

ENGINEERINGNET.BE - Zoals onze huid veroudert, verliezen onze ooglenzen geleidelijk hun elasticiteit. Hierdoor gaat het zicht van nabij achteruit vanaf ongeveer 45 jaar. Een lees- of progressieve bril biedt voor dit probleem een oplossing, maar is zeker niet ideaal in alle omstandigheden.

Het doel van EYEco eyeCO is derhalve een bril op de markt te brengen die elektronisch het zicht over het hele oppervlak van het brillenglas corrigeert en daardoor onder alle omstandigheden een hoger visueel comfort biedt, zonder het esthetische aspect van een bril te verwaarlozen.

Oprichters van deze spin-off zijn Jelle De Smet, die bij imec onderzoek deed rond elektronisch focusseerbare contactlenzen op basis van micro-en nanotechnologie, en Paul Marchal, voorheen account-director voor imec in San Francisco (VS).

Er werd 1,4 miljoen euro seed funding opgehaald bij vier verschillende partners: Tokai Optecs, FIDIMEC, QBIC ARKIV en SOFI.

Deze investering wordt nu gebruikt voor het ontwikkelen van een eerste product in samenwerking met imec en Tokai Optecs. Verder helpen QBIC en PMV met de uitbouw van de strategie en het businessplan.