Bedrijven zoeken talent op tiende editie Limburgse Jobbeurs

Meer dan 60 bedrijven kwamen tijdens de Limburgse Jobbeurs speuren naar toekomstige werknemers. Deze ‘talentenjacht’ trok honderden studenten, doctorandi en alumni naar campus Diepenbeek.

Trefwoorden: #Campus Diepenbeek, #Limburgse Jobbeurs, #talentenjacht, #UHasselt

Lees verder

HR

( Foto: UHasselt © Liesbeth Driessen )

ENGINEERINGNET.BE - Op het programma stonden eveneens workshops rond solliciteren en ‘personal branding’ op sociale media. De Limburgse Jobbeurs is een organisatie van de UHasselt en Hermes Alumni.

Rector Luc De Schepper: “Aan de UHasselt willen we studenten méér laten leren dan wat er in de cursussen staat, om zo de sprong naar de arbeidsmarkt te vergemakkelijken. We vinden het belangrijk dat er intense contacten zijn met de praktijk. De Limburgse Jobbeurs past perfect in dat opzet.”

Meer dan 60 bedrijven uit heel België, waaronder Proximus, Jessa Ziekenhuis, AG Insurance, BDO, Janssen en Nike, kwamen op campus Diepenbeek speuren naar al dat hoogopgeleid talent.

Michel Ruland van Hermes Alumni: “Ook dit jaar brachten we bedrijven specifiek op zoek naar ingenieurs, samen op één plek: de Tech Corner.”

Ruim 500 jongeren bezochten de infomarkt, waar ze met al hun vragen terecht konden en/of een praatje konden slaan met potentiële werkgevers. Ook populair waren de workshops waarin deelnemers onder meer leerden hoe ze een goed CV en motivatiebrief moeten opstellen.

Op 14 maart 2017 wordt er overigens nog een ‘vervolg’ aan deze jobbeurs gebreid. Tijdens de Limburgse Jobdate kunnen werkgevers en jongeren in een wat intiemere setting speeddaten. Daarvoor gebruiken ze de Conversation Starter (een app ontwikkeld door (UHasselt-alumni) Niels Peetermans en Rutger Bevers).