Laat de wetenschapper in je los tijdens de Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is een groot wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Tijdens deze dag worden de spots gericht op alles wat met wetenschap en technologie te maken heeft.

Trefwoorden: #Brussel, #Dag van de Wetenschap, #technologie, #Vlaamse Overheid, #Vlaanderen, #wetenschap

Lees verder

research

( Foto: Dag van de Wetenschap )

ENGINEERINGNET.BE - Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen doen mee aan dit evenement.

Tijdens de Dag van de Wetenschap nu zondag 27 november tussen 10 en 17 uur kan je de wetenschapper in je los laten en mee kijken, luisteren, experimenteren en uitvinden. Er zijn activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Trotse meter en peter van deze Dag van de Wetenschap zijn Evy Gruyaert en Frank Deboosere. Evy Gruyaert zorgde er niet alleen voor dat Vlaanderen massaal de loopschoenen aantrok, ze promoot ook enthousiast een gezonde levensstijl.

Weerman Frank Deboosere is ook al zo'n gezonde sportieveling. Dagelijks kruipt hij op de fiets. Omdat het goed is voor lijf en leden, maar vooral om de luchtvervuiling tegen te gaan.


ACHTERGROND
De Dag van de Wetenschap is een initiatief van de Vlaamse overheid, die er een jaarlijks terugkerend gebeuren maakt. Het evenement wordt gecoördineerd door Technopolis en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.