• 28/11/2016

Hygiënische klimaatcontrole met nieuwe Rittal lucht/water-warmtewisselaar

Met haar nieuwe lucht/water-warmtewisselaars biedt Rittal een gestandaardiseerde oplossing voor een efficiënte klimaatregeling van schakelkasten bij hygiënische toepassingen.

Trefwoorden: #Hygiënische klimaatcontrole, #klimaatregeling, #lucht/water-warmtewisselaar, #Rittal, #schakelkast

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - In de voedings- en genotsindustrie, net als in de farmaceutische sector, is hygiëne essentieel.

Machines en onderdelen die in dergelijke hygiënische omgevingen gebruikt worden, moeten voldoen aan de speciale vereisten van Hygienic Design. Hiervoor biedt Rittal een nieuwe lucht/water-warmtewisselaar voor de klimaatregeling in schakelkasten.

Het ontwerp van de nieuwe lucht/water-warmtewisselaar, die werd ontwikkeld als unit voor wandmontage, voldoet aan de Hygienic Design voorwaarden. Een dakhelling van 30° voorkomt bijvoorbeeld dat voorwerpen op de behuizing geplaatst kunnen worden.

Bovendien lopen de vloeistoffen meteen af. De externe dichting uit silicone is conform de FDA-richtlijn 21 CFR 177.2600. Ze verhindert dat zich verontreinigingen vastzetten tussen de behuizing van de lucht/water-warmtewisselaar en de schakelkast.

Deze oplossing beschikt over een behuizing uit roestvast staal (Euronorm 1.4301), geborsteld aan de buitenzijde (korreldikte 400) en met een oppervlaktediepte < 0,8 µm. Het oppervlak kan heel eenvoudig worden gereinigd.

De behuizing met beschermingsklasse IP 69K (DIN 40050-9) weerstaat de kracht van hogedrukreinigers waardoor dagelijkse reiniging met een stoomreiniger dus geen probleem is. De lucht/water-warmtewisselaars kunnen worden geïnstalleerd als wandunits aan de zijkant of achterwand van een kast.

Twee versies zijn beschikbaar, respectievelijk met koelvermogen van 700 W en 1300 W.


 Lees méér over: Rittal

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.