Jan van de Tempel wint IRO Award of Excellence 2016

Eind vorige week heeft Jan van der Tempel in Rotterdam?de IRO Award of Excellence ontvangen uit handen van de vorige winnaar Edward Heerema.

Trefwoorden: #gasindustrie, #IRO Award of Excellence, #Jan van de Tempel, #offshore windparken, #olie-industrie

Lees verder

Nieuws

( Foto: DOB-Academy )

ENGINEERINGNET.NL - De IRO Award of Excellence wordt eens per 5 jaar uitgereikt aan persoon die zich met zijn innovatieve ideeën onderscheidt in de olie- en gasindustrie en die de Nederlandse expertise op de kaart zet.

Jan van der Tempel heeft zijn sporen verdiend met zijn bijdrage aan verschillende ontwikkelingen in de offshore wind sector. Zo was hij als docent en adviseur actief betrokken bij de ontwikkelingen van verschillende offshore windparken in Europa, de VS en China.

In 2002, nog tijdens zijn promotieonderzoek, bedacht hij de Ampelmann. In de zeven jaren die volgden groeide het bedrijf uit van 5 naar 300 medewerkers en werden er kantoren geopend over de gehele wereld. Inmiddels is Ampelmann een begrip geworden binnen de offshore industrie.

Na zijn aftreden als CEO bij Ampelmann ging hij zich richten op zijn grootste passies: onderwijs en innovatie. Met zijn nieuwe initiatief, De Oude Bibliotheek Academy, combineert hij beide.

In de prachtig gerestaureerde Oude Bibliotheek van de TU Delft worden cursussen en symposia voor de offshore industrie aangeboden en werkt een team van ingenieurs aan zijn nieuwste idee: de Delft Offshore Turbine (DOT). Deze innovatieve windturbine wekt met het rondpompen van water energie op.?

Het verspreiden van kennis en het ontwerpen van nieuwe toepassingen voor de offshore industrie is volgens de jury van IRO een toonbeeld van de transitie die de industrie op dit moment doormaakt.