Facelift voor labs Campus Kronenburg van de Artesis Plantijn Hogeschool

Het aantal studenten in de opleidingen Wetenschap en Techniek (STEM) blijft stijgen en dus was een nieuwe, flexibelere organisatie van de labo’s nodig.

Trefwoorden: #Artesis Plantijn Hogeschool, #biomedische laboratoriumtechnologie, #Campus Kronenburg, #chemie, #lablandschappen, #opleiding, #STEM, #STEM-opleiding, #techniek, #wetenschap

Lees verder

Opleiding

( Foto: Artesis Plantijn Hogeschool )

ENGINEERINGNET.BE - Zo’n 980 studenten hebben zich dit schooljaar ingeschreven voor de opleidingen Chemie, Biomedische Laboratoriumtechnologie en Voedings- en Dieetkunde aan de AP Hogeschool. Dat is een stijging van maar liefst 20%.

De Provincie Antwerpen investeert al langer in dit soort STEM-opleidingen (natuurwetenschappen, wiskunde, techniek en technologie).

Gedeputeerde Inga Verhaert: “De Provincie Antwerpen gaf, als eigenaar van het gebouw, een forse opwaardering aan de labo’s. De studenten Wetenschap en Techniek op Campus Kronenburg kunnen nu les volgen in de modernste lab-omgevingen.”

Er is bewust gekozen voor lablandschappen, die een nieuwe organisatie van de labo-uren mogelijk maken. Studenten moeten hun eigen agenda beheren en aan time management doen, een belangrijke competentie in het bedrijfsleven.

Veerle Van Vlaslaer, opleidingshoofd Voedings- en Dieetkunde AP Hogeschool: “Labolandschappen hebben meerdere voordelen. Zo kunnen alle opleidingen in huis ze gebruiken en kunnen er meerdere experimenten tegelijkertijd plaatsvinden. We kunnen dus aan meerdere groepen tegelijk lesgeven. Bovendien is er nu een flexibele planning mogelijk, studenten kunnen nu zelf hun praktijksessies inplannen.“

Op termijn willen de opleidingen nog een stap verder gaan en de verschillende jaren gemengd les laten volgen en ze van elkaar laten leren.