Joint venture Iemants-Jan De Nul wint contract voor Deens offshore windpark

Energinet.dk en 50Hertz Transmission hebben het EPCI contract voor 2 Gravity Based Foundations voor het Kriegers Flak Offshore Windpark toegekend aan de joint venture Iemants-Jan De Nul.

Trefwoorden: #50Hertz Transmission, #Denemarken, #Energinet.dk, #EPCI-contract, #fundering, #GBF, #Gravity Based Foundation, #Iemants, #Jan De Nul, #offshore windpark

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul Group )

ENGINEEERINGNET.BE - Iemants vervoegt Jan De Nul Group voor de engineering, constructie en installatie van 2 Gravity Based Foundations (GBF) voor 2 offshore substations.

Deze zullen dienen voor het toekomstige Kriegers Flak Offshore Windpark alsook voor de interconnectie tussen het Deense en Duitse energienet. Het interconnectie project wordt gefinancierd door het European Energy Programme for Recovery.

Het windpark bestaat uit twee delen, elk met zijn eigen substation. Kriegers Flak A, het westelijke deel, zal een totale capaciteit hebben van 200 MW. Het oostelijke deel, Kriegers Flak B, zal een totale capaciteit van 400 MW hebben.

Jan De Nul Group is verantwoordelijk voor het ontwerp, constructie, transport en installatie van de GBF’s, terwijl Iemants zorgt voor het design, fabricage en transport van de stalen buizen en platformen die geplaatst zullen worden bovenop de GBF’s.

De GBF’s zullen gebouwd worden op een ponton, gelegen in de haven van Zeebrugge (België) en gesleept worden naar de Baltische Zee. Eens het ponton met de GBF aankomt in Denemarken, zal het ondergedompeld worden om de structuren te lossen waarop de fundaties geïnstalleerd zullen worden op het grindbed.

De Gravity Based Foundations zullen offshore geïnstalleerd worden tegen het einde van 2017. Tegen 2022, zal het tot op heden grootste offshore windpark van Denemarken CO2-vrije elektriciteit genereren voor ongeveer 600.000 huishoudens.