Idee voor zwerm drones wint ’Defensie Innovatie Game’

Het team ‘Swarming and combat management’ gaat een zwerm drones ontwikkelen, die input krijgt van een militair managementsysteem en zelfstandig kritieke informatie verzamelt.

Trefwoorden: #'Defensie Innovatie Game', #drones, #managementsysteem, #militair, #Swarming and combat management, #zwerm drones

Lees verder

Techniek

( Foto: Defensie )

ENGINEERINGNET.NL - Het winnende team krijgt hiervoor een prijs van 200.000 euro. “Geweldig dat wij deze prijs binnen hebben. Nu is het zaak om het idee door te ontwikkelen samen met Thales, TNO en het Land- en Maritime Warfare Centre,” reageerde teamlid luitenant-ter-zee der 1e klasse Jasper Bol.

Het door zijn team geopperde idee werd door de jury gewaardeerd om de grote operationele impact die het kan hebben. Daarnaast bieden de drones gelegenheid om een goede 'situational awareness' op te bouwen en zijn ze ook inzetbaar in een hybride context. Van dat laatste is sprake als een regime of groepering een land wil destabiliseren via niet-militaire middelen.

In tegenstelling tot de Defensie Innovatie Competitie waren het bij de Defensie Innovatie Game militairen die vernieuwende ideeën aandroegen. In samenwerking met het bedrijfsleven en kennisinstituten dachten de militairen na over verbeteringen voor de ‘werkvloer’. Zij zetten daarbij hun persoonlijke kennis over en ervaring bij Defensie in.