Uitreiking Junior STEM Olympiade der lage landen

Timo Vandevenne, Karsten Symus en Rosa Goossens zijn gedurende één jaar de grootste jonge technologietalenten van de lage landen. Zij waren de besten in de Junior STEM Olympiade.

Trefwoorden: #Agoria, #Junior STEM Olympiade, #STEM, #techniek, #technologie, #technologieopleiding, #wetenschap, #wiskunde

Lees verder

Opleiding

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Timo Vandevenne uit de Vrije Basisschool van Genk, Karsten Symus uit de Vrije Lagere School van Mechelen en Rosa Goossens uit de Gemeentelijke Basisschool van Duffel wonnen de gouden medailles tijdens de finale van de zesde editie van de Junior STEM Olympiade. Zij waren de beste in een technologieproef en vier engineeringopdrachten.

Naast 48 leerlingen uit het zesde leerjaar van basisscholen uit alle Vlaamse provincies en Brussel, namen ook de 8 beste jongeren uit de Nederlandse finale van de STEM Olympiade deel aan dit event. Aan deze Olympiade namen in twee rondes liefst 12.259 Vlaamse jongeren (11- en 12-jarigen) deel.

De organisatie van dit jaarlijkse event is een samenwerkingsverband tussen technologiefederatie Agoria, technologiebedrijven Bekaert, Engie-Electrabel, HRRail, Technopolis, de Vlaamse Overheid en alle hogescholen en universiteiten van de Vlaamse gemeenschap en geniet ook de ‘hoge bescherming’ van Koning Filip.

De Vlaamse Junior STEM Olympiade heette tot voor kort de Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade. Met de nieuwe naam en de baseline “Technology approved” helpt de wedstrijd de doelstellingen van het STEM-actieplan van de Vlaamse regering realiseren.