• 13/12/2016

Rittal lanceert rail voor interieuropbouw in compacte AE kasten

Installateurs moeten alsmaar meer mechanische en elektrische componenten in kasten integreren. Met een slim nieuw toebehoren creëert Rittal meer ruimte binnen in compacte behuizingen.

Trefwoorden: #compacte AE kasten, #elektrische componenten, #interieuropbouw, #mechanische componenten, #rail, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De interieuropbouw van compacte schakelkasten kan tijdrovend en ingewikkeld zijn. Vaak zijn mechanische handelingen, zoals boren, nodig om componenten buiten de montageplaat vast te maken, bijvoorbeeld aan de zijwanden.

Dit verlaagt niet alleen de beschermklasse van de kast, het kan ook leiden tot aanzienlijke installatiekosten. Bovendien is de beschikbare installatieruimte in behuizingen vaak beperkt waardoor bestaande montageoppervlakken niet optimaal benut kunnen worden.

De oplossing die Rittal biedt, is een rail voor interieuropbouw die eenvoudig tegen de zijkant, het dak of de bodem gemonteerd kan worden, zonder nood aan enig mechanisch ingrijpen in de behuizing. Dit spaart tijd en behoudt de beschermklasse van de kast.

De rail voor interieuropbouw wordt op de gewenste locatie in de kast geplaatst en eenvoudig vastgezet met een schroef. De rail trekt zichzelf stevig vast in de kast, zelfs bij statische belastingen tot 10 kg.

Voor de montage van een deurschakelaar kan bijkomend een meegeleverde adapter op de rail geplaatst worden. Voordeel hiervan is een comfortabele montage van de rail, ook wanneer de montageplaat zich al in de kast bevindt.

De rail voor interieuropbouw beschikt over twee gatenpatronen en biedt extra montageruimte voor bijvoorbeeld chassis, schakelkastverlichting, deurschakelaars, deurstoppen, kabelslanghouders en vele andere componenten. Dankzij het gebruik van de rail kan de montageruimte in de compacte AE schakelkast eenvoudig verdubbeld worden.

Omdat de rail voor interieuropbouw zo geconstrueerd is, dat alle toebehoren uit het assortiment voor de alom gekende aanbouwkasten TS 8 gebruikt kunnen worden, hoeft de installateur of bordenbouwer geen dubbele voorraad aan toebehoren in huis te hebben.


 Lees méér over: Rittal

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.comBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.