DB Schenker biedt one-stop railgroupagedienst naar China

DB Schenker is gestart met een railgroupagedienst voor combinatie transporten vanuit Europa naar China. Het transport in omgekeerde richting werd al aangeboden.

Trefwoorden: #China, #DB Schenker, #Europa, #logisitiek, #one-stop railgroupagedienst, #transport, #treinverbinding

Lees verder

Techniek

( Foto: DB Schenker )

ENGINEERINGNET - Deze nieuwe Eurasia-service combineert het efficiënte DB Schenker-wegransportnetwerk met de wekelijkse treinverbinding naar Wuhan. Al sinds 2008 verbindt DB Schenker China en Europa via het spoor: eerst met dedicated spoorshuttles, enkele jaren later met een FCL-dienst en nu ook met LCL-diensten west- en eastbound.

In navolging van het succes van de westbound-railgroupagedienst die DB Schenker afgelopen jaar opstartte, heeft de logistiek dienstverlener deze deur-deur-service in omgekeerde richting uitgebreid.

Rien Gulden, hoofd multimodaal bij Schenker Logistics Benelux: "Wij zijn de eerste logistiek dienstverlener die een eastbound railgroupagelijndienst volledig in eigen beheer aanbiedt. Via ons fijnmazige wegtransportnetwerk halen we de LCL-goederen op in heel Europa, om ze vervolgens te consolideren in Hamburg. Daar worden de LCL-containers op onze China Train geladen die elke zaterdag naar Wuhan vertrekt. In China handelt Schenker het hele traject af, van inklaring tot eindaflevering bij de Chinese klant."

Met een transittijd van negentien dagen vormt de LCL-China Train een alternatief voor de minder snelle LCL-zeevrachtoplossing en de duurdere luchtvrachtoptie.


ACHTERGROND
In de BeNeLux behoort Schenker tot de top 3 in logistieke dienstverlening. Met zo’n 4.000 medewerkers, 28 strategisch gelegen logistieke centra en kantoren, biedt Schenker complete geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, supply chain management en beurs- en contractlogistiek. Samen met de negen andere clusters in Europa, vormt Schenker Logistics BeNeLux regio Europa.