Pierre Pignolet volgt Frank Brichau op aan top Essent

Pierre Pignolet volgt op 1 januari 2017 Frank Brichau op als managing director bij Essent België. Brichau stuurt vanaf die datum als CCO van Essent zowel België als Nederland aan.

Trefwoorden: #energieleverancier, #Essent, #Frank Brichau, #innogy, #managing director, #Pierre Pignolet

Lees verder

HR

( Foto: Essent )

ENGINEERINGNET.BE - Pierre Pignolet (°1974) is handelsingenieur. Hij startte zijn carrière als business development manager bij organisaties als Master Foods en Sony en maakte vervolgens de overstap naar Kimberly-Clark, waar hij achtereenvolgens nationale en internationale verantwoordelijkheden droeg als brand manager, marketing manager en manager strategic customer development. In 2008 werd hij country manager en managing director voor Kimberly-Clark Belgium en Luxemburg.

Bij Essent België was Pignolet tot nog toe hoofd van de commerciële dienst, Hij kwam er in 2012 aan boord en herpositioneerde het merk, met focus op de uitbouw van de klantenservice. Hij zal voortaan ook in de raad van bstuur van essent.be zetelen als afgevaardigd bestuurder.

Brichau wordt ook country chair innogy voor België en zal in die laatste functie rechtstreeks rapporteren aan Peter Terium, CEO van innogy SE.