Christiane Malcorps nieuwe voorzitster essenscia Brussel

Christiane Malcorps, Country Manager Belgium bij Solvay, is door de Raad van Bestuur verkozen tot nieuwe voorzitster van essenscia Brussel. Het gaat om een mandaat voor drie jaar.

Trefwoorden: #chemie, #Christine Malcorps, #essenscia, #essenscia brussel, #life sciences, #sectorfederatie, #Solvay

Lees verder

HR

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Christiane Malcorps volgt in deze functie Didier Malherbe (gedelegeerd bestuurder van UCB Belgium en Vice President van UCB) op.

Ze behaalde een Master in Chemical Engineering aan de KU Leuven en een PhD aan de Universiteit van Wisconsin. Ze begon haar professionele loopbaan als onderzoekster aan meerdere universiteiten in België en de Verenigde Staten.

Ze startte haar carrière bij Solvay in 1984 waar ze verschillende technische en R&D-functies had. In 2005 werd ze aangesteld als Site Director van Solvay in Antwerpen, een productievestiging voor polyolefinen en chloor. Sinds 2009 bekleedt ze de functie van Country Manager Belgium en heeft ze ook een wereldwijde verantwoordelijkheid als Global Head of Facility Excellence.

In de loop van haar carrière heeft zij een ruime ervaring opgebouwd in business management en in de domeinen van veiligheid, innovatie en duurzame ontwikkeling. Deze brede expertise wil ze graag inzetten om de belangen van de 110 lidbedrijven uit de sector te verdedigen bij de Brusselse overheden.