reACTION-technologie: ’Turbo-charged’ veiligheidstechnologie

Met trots presenteert B&R de snelst programmeerbare veiligheidstechnologie ter wereld: reACTION technologie behaalt veilige responstijden tot wel 100 microseconden.

Trefwoorden: #automatisering, #B&R Automation, #reACTION technologie, #veiligheidstechnologie

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - B&R heeft het gebruik van zijn reACTION-technologie uitgebreid naar veiligheidstoepassingen. Deze technologie maakt het mogelijk om tijdkritische processen direct in de I/O-module uit te voeren.

Dit zorgt ervoor dat de responstijden met een factor 100 of meer kunnen worden gereduceerd. Er is geen speciale, dure hardware nodig om reACTION-technologie te gebruiken en het programmeren is net zo eenvoudig als het programmeren van conventionele oplossingen. De reACTION-modules zijn net zo compact als de standaard B&R SafeIO modules.

reACTION-technologie ontlast zowel CPU als netwerk
De reACTION-module verwerkt een gedeelte van de taak, waardoor zowel de controller als het netwerk ontlast kunnen worden.

Dit zorgt er in veel gevallen voor dat een minder snelle controller toegepast kan worden. Hierdoor zorgt het resultaat voor een grotere kostenbesparing dan dat de reACTION-modules kosten.

Nieuwe X20 SafeIO modules
B&R voegt daarnaast een nieuwe reeks van veilige digitale mixed modules aan haar X20 SafeIO familie toe. Zelfs in de kleinste toepassingen is het nu mogelijk om geïntegreerde veiligheidstechniek te gebruiken, terwijl het niet duurder is dan een conventionele oplossing.

B&R's toewijding aan schaalbaarheid is niets nieuws. Alle B&R producten zijn volledig uitwisselbaar zonder dat het nodig is belangrijke functionele wijzigingen aan te brengen. De nieuwe mixed veiligheidsmodules zorgen ervoor dat veiligheidsoplossingen nu kunnen worden uitgevoerd met een enkele X20 SafeIO module.

Tot 8 veilige digitale ingangen, 6 veilige digitale uitgangen en de SafeLOGIC-X veiligheidsbesturing zijn verkrijgbaar in een enkele module van slechts 25 mm breed. Daarnaast biedt B&R nu voor het eerst een veilige digitale ingangsmodule van slechts 12,5 mm breed aan.


Voor meer informatie:
Guldensporenpark 28 - 9820 Merelbeke
Tel: +32 9 232 50 01 - Fax: +32 9 232 40 07
office.be@br-automation.com - www.br-automation.comBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.