DPDgroup zet drone in voor pakketleveringen in Frankrijk

De Franse burgerluchtvaartautoriteit gaf DPDgroup, het internationale filiaal van het Franse Le Groupe La Poste, toestemming om een vaste commerciële verbinding met drones uit te baten.

Trefwoorden: #Atechsys, #DPDGroup, #drone, #ICT, #logistiek, #pakketlevering, #post

Lees verder

Techniek

( Foto: DPDgroup )

ENGINEERINGNET.BE - Het is de eerste keer dat er ergens ter wereld via een vaste verbinding een drone wordt ingezet voor het leveren van pakketten.

De toestemming van de Franse burgerluchtvaartautoriteit volgt na twee jaar van intensieve testen die succesvol werden afgerond. DPDgroup mag voortaan drones inzetten op een vast traject van 15 kilometer.

Wekelijks zal DPDgroup een drone inzetten vanuit Saint-Maximin-La-Sainte-Beaume naar Pourrières (Provence). Via deze route is het mogelijk om pakketten te leveren bij een afgelegen incubator waar een aantal technologiebedrijven en een tiental start-ups zijn gevestigd.

De drone maakt zowel bij het landen als opstijgen gebruik van een afleverterminal om de verschillende stappen te beveiligen: opstijgen, landen en het laden en lossen van het pakket.

Al in juni 2014 werd in samenwerking met Atechsys begonnen met de ontwikkeling van een drone. Na veelvuldig testen en meer dan 600 vlieguren werd in december 2015 een drone aangekondigd die volledig autonoom over een afstand van 14 kilometer een pakket van 1,5 kilogram kan vervoeren.