Revolutionair in bouwsector: slimme ramen

VINCI Construction en Sunpartner Technologies lanceren via een nieuw e 50/50 joint-venture een nieuw slim raam met de naam 'Horizon'. Hiermee wordt gemikt op een energiebesparing van 30%.

Trefwoorden: #energiebesparing, #fotovoltaïsche cellen, #jaloezieën, #slimme ramen, #Sunpartner Technologies, #VINCI Construction, #zonnecellen, #zonnescherm

Lees verder

Techniek

( Foto: Sunpartner Technologies )

ENGINEERINGNET.BE - De twee bedrijven sloegen al in april 2016 de handen ineen om innovatieve fotovoltaïsche oplossingen voor toepassingen in de bouw te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Het nieuwe raam, dat zichzelf kan verduisteren en dat kan communiceren, bevat fotovoltaïsche panelen en meerdere zonlichtsensoren en kan in elk project, van nieuwbouw tot renovaties, worden toegepast.

Deze 3-in-1-oplossing combineert een raam, zonnescherm en jaloezieën. Hij is verbonden met internet en kan op afstand worden bediend via een smartphone en afstandsbediening of via het technisch beheersysteem van het pand.

Dankzij de verduisteringsmogelijkheid en realtime bediening van Horizon kan het energieverbruik van een gebouw met tot wel 30% worden teruggedrongen doordat de effecten van oververhitting worden verminderd en de airconditioning efficiënter wordt gebruikt.

Via dit samenwerkingsverband bundelen VINCI Construction (internationaal aannemingsbedrijf), en Sunpartner Technologies (Frans specialist op het gebied van zonne-energie), hun kennis voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen, zodat in de toekomst alle oppervlakken van een gebouw slim, verbonden en energieopwekkend zullen zijn.

De bedrijven willen zorgen dat de steden van morgen duurzaam zijn en een kleine energetische voetafdruk hebben.