Minister Kamp ontvangt pleidooi voor PPS Onderzoek en Ontwikkeling

Minister Kamp van Economische Zaken heeft uit handen van Paul de Krom, CEO van TNO de publicatie De Staat van Nederland Innovatieland 2016 (SNI2016) ontvangen.

Trefwoorden: #De Staat van Nederland Innovatieland, #Minister Kamp, #onderzoek, #ontwikkeling, #publiek-private samenwerking, #R&D, #research, #TNO

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL - Nederland is goed in publiek-private samenwerking voor innovatie. Maar die positie komt in gevaar als we de PPS-initiatieven niet intensiveren en langdurig de ruimte geven om zich te ontwikkelen.

Dat concluderen de auteurs van deze zowel terugkijkende als internationaal vergelijkende studie van TNO.

De Krom: “Met zijn invulling van het topsectorenbeleid heeft minister Kamp een goede basis gelegd voor de intensieve samenwerking tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen. Ik beveel hem en zijn opvolger de conclusies van SNI2016 om PPS als instrument te intensiveren van harte aan.”

Kamp: “Het rapport laat zien dat publiek-private samenwerking (PPS) voor innovatie via het Topsectorenbeleid het verdienvermogen van Nederland versterkt. Het is zaak om door te gaan op de ingeslagen weg. We hebben ons als doel gesteld om in 2020 2,5% van het bruto binnenlands product in onderzoek en ontwikkeling te investeren.”

In minister Kamp vindt TNO een warm pleitbezorger voor het belang van innovatie voor de toekomst van Nederland en de uitdagingen die alleen gezamenlijk en met ambitie kunnen worden aangepakt.


(bron en foto: TNO)