Duurzame Wijk Waregem scoort Breeam Excellent

Wienerberger heeft voor de Duurzame Wijk in Waregem het Breeam Excellent certificaat ontvangen. Dit bevestigt dat dit bouwproject voldoet aan een hele rist strenge duurzaamheidscriteria.

Trefwoorden: #Breeam Excellent, #duurzaamheidscriteria, #Duurzame Wijk Waregem, #Wienerberger

Lees verder

Techniek

( Foto: Wienerberger )

ENGINEERINGNET.BE - Met De Duurzame Wijk ontwikkelden Wienerberger en een aantal partners een standaard om duurzaam en kostenoptimaal te bouwen, met behoud van wooncomfort en esthetiek.

Om de kwaliteit van uitvoering te garanderen en het kostenplaatje te drukken, werden de werken uitgevoerd door de vertrouwde bouwpartners die gebruik maakten van gekende technieken en keramische bouwmaterialen.


ACHTERGROND
De zeven woningen zijn compact geclusterd. Daardoor daalt het aandeel van de grondprijs in het bouwbudget. Ze zijn ook thermisch uitstekend geïsoleerd en goed luchtdicht. Daardoor hebben ze een laag energieverbruik, dat kostenoptimaal wordt ingevuld met energie uit fotovoltaïsche zonnepanelen.

Het leidingwaterverbruik wordt beperkt door een maximale recuperatie van het regenwater en door het gebruik van waterbesparende toestellen. Om het duurzame karakter van de gekozen oplossingen te evalueren en te valideren, werd de Breeam-certificatie aangevraagd.