KVBG gaat voortaan als Gas.be door het leven

De Koninklijke Vereniging van Belgische Gasvaklieden, het huidige 'KVBG', wijzigt zijn naam en heet voortaan Gas.be.

Trefwoorden: #aardgas, #gas, #gas.be, #KVGB

Lees verder

Nieuws

( Foto: Gasunie )

ENGINEERINGNET.BE - Gas.be, het vroegere KVGB, verenigt de aardgastransport- en distributienetbeheerders. Het speelt al meer dan een eeuw een hoofdrol in de technische en normatieve ontwikkeling van de gasnijverheid in België, maar ook in de promotie van aardgas bij het publiek en in de politieke en economische wereld.

Het heeft geijverd om het gasplatform bij uitstek te worden waarop de verschillende spelers op het niveau van eindgebruik van gas hun ervaringen uitwisselen en synergieën opbouwen. KVBG is ook in nauw contact met de overheid rond de evolutie van de reglementering inzake gasinstallaties en helpt het toezicht op de kwaliteit, de prestaties en de veiligheid van gasinstallaties en -toestellen.

Onder haar nieuwe benaming wil de federatie de uitgezette weg blijven volgen maar ook nieuwe mijlpalen zetten die rekening houden met de evolutie van aardgas als energie, zoals de groeiende volumes 'hernieuwbaar' gas, afkomstig van biogas of bijvoorbeeld van een overschot van elektriciteit afkomstig van windturbines.