Vorig jaar 3 keer meer duurzaam gereden kilometers

De laadpunten van Eneco in België hebben in 2016 voor 2 miljoen kilometer aan elektrische energie geleverd. Dat is bijna drie keer zo veel als in 2015 en ruim twintig keer meer dan in 2014.

Trefwoorden: #duurzaam, #elektrische auto, #Eneco, #energieleverancier, #laadpaal, #opladen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eneco )

ENGINEERINGNET.BE - De stijging komt niet alleen door het gestegen aantal laadpunten, de bestaande laadpunten worden ook intensiever gebruikt. Bedrijven en bestuurders beginnen de voordelen van elektrisch rijden in te zien.

De verkoopcijfers van Febiac uit 2016 tonen aan dat benzine- en dieselwagens nog altijd veruit de populairste voertuigen zijn. Maar uit de statistieken van de Eneco-laadpunten blijkt dat het aantal elektrisch gereden kilometers wel degelijk aan een steile opmars bezig is.

In totaal werd in 2016 bijna 350.000 kWh afgenomen , goed voor net geen 2 miljoen duurzaam gereden kilometers. Ter vergelijking: in 2015 was dat 120.000 kWh of omgerekend 680.000 km. Die elektrische kilometers voorkwamen in 2016 een uitstoot van maar liefst 23 ton CO2, en ook dat is een verdrievoudiging ten opzichte van 2015.

De meeste laadbeurten gebeuren overigens gewoon thuis: 85% van de opgeladen kWh komt uit laadpunten die thuis aan de muur hangen. De meerderheid van de laadbeurten buitenshuis gebeurt bovendien bij de werkgever. Het aandeel van echt publieke laadpunten blijft beperkt.