TenneT gaat elektriciteitsnet Zeeuws-Vlaanderen versterken

In Zeeland wordt gewerkt aan de versterking van het elektriciteitsnet om de leveringszekerheid voor Zeeuws-Vlaanderen te vergroten.

Trefwoorden: #150 kV-kabel, #elektriciteit, #elektriciteitsbevoorrading, #elektriciteitsnet, #TenneT

Lees verder

Techniek

( Foto: TenneT )

ENGINEERINGNET.NL - Hiervoor worden nieuwe 150 kV-kabels aangelegd tussen het 150 kV-station Goes de Poel en Ellewoutsdijk en tussen de Willemskerkeweg in te Terneuzen en 150 kV-station Westdorpe.

Het 150 kV-net in Zeeuws-Vlaanderen is verbonden met de rest van het 150 kV-net van Zeeland via twee 150 kV-verbindingen tussen de 150 kV-stations Borssele en Terneuzen. Onderdeel van deze 150 kV-verbindingen zijn twee 150 kV-kabels door de Westerschelde.

De bestaande 150 kV kabels door de Westerschelde worden op een andere manier aangesloten. Hierdoor is het niet nodig om nieuwe kabels aan te leggen door de Westerschelde en wordt het net toekomstbestendig gemaakt en de leveringszekerheid voor Zeeuws-Vlaanderen vergroot.

Voor de nieuwe ondergrondse verbinding is een voorkeurstracé uitgewerkt. Dit tracé is zorgvuldig gekozen op basis van een aantal criteria. Zo wordt onder andere gekeken naar de veiligheid, de leveringszekerheid, het milieu, de toekomstvastheid en de kosten en de relatie tot de omgeving.

In 2017 worden de procedures voor bestemmingsplannen doorlopen, medio 2018 wordt gestart met de aanleg van de nieuwe kabelverbindingen. De werkzaamheden zijn 1 januari 2020 gereed.