Ronnie Leten verlaat Atlas Copco na 8 succesvolle jaren

Na de aankondiging van Ronnie Leten dat hij Atlas Copco zal verlaten, heeft de raad van bestuur Mats Rahmström aangesteld als nieuwe President en CEO.

Trefwoorden: #Atlas Copco, #CEO, #compressoren, #Mats Rahmström, #perslucht, #Ronnie Leten

Lees verder

HR

( Foto: © Atlas Copco )

ENGINEERINGNET.BE - Ronnie Leten (foto links) zal op 26 april 2017 tijdens de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering uit de Raad van Bestuur van Atlas Copco AB terugtreden. Op dezelfde datum zal hij dan ook zijn functie als President en CEO van de Atlas Copco groep verlaten.

Hans Stråberg, voorzitter van de Raad van Bestuur van Atlas Copco: “Ik wil Ronnie bedanken voor de fantastische groei die hij tijdens zijn 8 jaar als CEO van Atlas Copco heeft behaald.”

Mats Rahmström (foto rechts), tegenwoordig Senior Executive Vice President en President van de Business Area Industrial Technique, begon zijn loopbaan bij Atlas Copco in 1988.

Tijdens de eerste 10 jaar van zijn loopbaan werd hij tewerkgesteld bij sales, service, marketing en algemeen management binnen Industrial Technique. Tussen 1998 en 2006 bekleedde hij de functie van Algemeen Directeur voor onze customer centers in Zweden, Canada en dan in het Verenigd Koninkrijk.

Voordat hij zijn huidige functie in 2008 opnam werd hij President van de Tools and Assembly Systems General Industry divisie binnen Atlas Copco Industrial Technique.

Stråberg: “Mats heeft een sterke bedrijfsfocus en is een gewaardeerde leider die de waarden van ons bedrijf leeft en ademt. Ik ben ervan overtuigd dat wij een stevige nieuwe leider binnen ons bedrijf gevonden hebben.”