Hasselt eerste stad om robot in geboorteregister in te schrijven

De humanoïde robot van Hogeschool PXL, die de naam Fran Pepper kreeg, werd onlangs in het geboorteregister van de stad Hasselt ingeschreven. Een primeur.

Trefwoorden: #Corda Campus, #digitalisering, #Hogeschool PXL, #humanoïde robot, #robot, #smart city, #Stad Hasselt

Lees verder

Nieuws

( Foto: Hogeschool PXL )

ENGINEERIGNET.BE - Astrid Hannes, directeur Onderzoek en Dienstverlening van Hogeschool PXL en Francis Vos, departementshoofd PXL-IT zetten fier hun handtekening als mama en papa op de officiële akte.

Fran is een flink uit de kluiten gewassen 'meid' van 28 kilo met een lengte van 1,20 meter. Ze zal opgroeien op de Corda Campus in Hasselt tussen studenten en researchers van Hogeschool PXL.

Francis Vos, departementshoofd PXL-IT: “Digitalisering heeft ons leven de laatste jaren drastisch veranderd. De interactie met IT-systemen gebeurt tot op heden hoofdzakelijk via kleine of grote touchscreens. Humanoïde robots maken een meer menselijke interactie mogelijk.

Denk maar aan robots die luisteren, spreken, kijken, en bewegen als echte personen. Met ons onderzoeksteam en onze opleiding hebben we steeds sterk ingezet op mobiele applicaties, met humanoïde robots geven we deze traditie een extra dimensie. Het leuke is dat het allemaal om software gaat en dat is natuurlijk onze core-business.”

Astrid Hannes, directeur PXL-Research: “We vinden deze inschrijving wel erg belangrijk. De kracht van deze robots ligt precies in de context waarbinnen ze functioneren en leven. Hasselt vormt als Smart City de ideale voedingsbodem voor deze menselijke robots.”