Joint venture Comol5 bouwt eerste deel RijnlandRoute in Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland heeft het contract voor de RijnlandRoute toegekend aan de internationale joint venture Comol5. De totale waarde van het contract bedraagt 492 miljoen euro.

Trefwoorden: #Comol5, #Croonwolter&dros, #DEME Infra Marine Contractors, #DIMCO, #Joint venture, #Mobilis, #RijnlandRoute, #VINCI Construction Grands Projets, #Zuid-Holland

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.NL - Comol5 zal instaan voor het heraanleggen van verkeerswisselaar Leiden West en het aanleggen van de nieuwe N434. Deze wordt 4 km lang en omvat ook een boortunnel van 2,2 km.

Vervolgens zal de joint venture ook 12 km aan wegverbreding en aanpassingen aanbrengen aan de A4 en A44 om de RijnlandRoute te kunnen aanleggen. Tijdens deze werken, inclusief bijbehorende knooppunten, blijven de wegen toegankelijk voor het verkeer.

Het contract omvat niet enkel de werkzaamheden, die over ongeveer zes jaar afgerond zullen zijn, maar Comol5 zal ook vijftien jaar lang instaan voor het onderhoud.


Comol5 bestaat uit TBI-ondernemingen Mobilis en Croonwolter&dros (elk 25 %), DIMCO (DEME Infra Marine Contractors) (25 %) en VINCI Construction Grands Projets (25 %).