ManpowerGroup lanceert plan voor duurzame jobcreatie

ManpowerGroup lanceerde zijn nieuwe plan voor duurzame ontwikkeling met als thema ‘Doing Well by Doing Good’. De drie prioriteiten zijn jongeren, opleiding en inclusie.

Trefwoorden: #duurzaamheidsrapport, #duurzame jobcreatie, #inclusie, #jobcreatie, #jobs, #jongeren, #ManpowerGroup, #vacature, #werk

Lees verder

HR

( Foto: screen YouTube - ManpowerGroup )

ENGINEERINGNET.BE - Het plan is ambitieus plan en wil duurzame en kwaliteitsvolle jobs creëren voor miljoenen mensen en zo bijdragen tot een betere wereld.

Op basis van meer dan 70 jaar ervaring kristalliseerde de werledwijdeHR-specialist zijn MVO-strategie (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) rond drie pijlers: jongeren, opleiding en inclusie op de arbeidsmarkt.

Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux: "In een wereld in verandering die bovendien almaar minder stabiel blijkt, stellen we bij de bevolking een groeiende polarisatie vast op verschillende niveaus. Nog nooit was het zo belangrijk om op een verantwoorde manier te reageren en te anticiperen op wat komt.”

Meer informatie over dit plan:

  1. Klaar om te werken? (Ready to Work?) - 'Help Jongeren om een goede start te nemen op de arbeidsmarkt’
    De hedendaagse jongeren moeten hun weg nog vinden in een (onzekere) wereld in verandering. Tegen 2030 zijn liefst twee derden van de wereldwijde beroepsbevolking Millennials of van de Z-generatie. Bijna 65% van de jobs die de huidige tieners (-20) zullen uitoefenen bestaat vandaag nog niet. Die jongeren moeten geholpen worden om een waardevolle plaats te vinden op de arbeidsmarkt.
  2. Beter worden in wat je doet (Skilling up) – ‘Help iedereen om zijn talenten te ontplooien, zijn hele loopbaan lang’
    De 4e industriële revolutie en de exponentiële digitalisering zetten de competenties zwaar onder druk. Vaardigheden verouderen razendsnel, levenslang leren wordt een must op elk niveau en tegelijk evolueren de loopbanen steeds minder lineair.
  3. Integratie en inclusie (Integrating & Including) – ‘Help eenieder om zich in de arbeidsmarkt te integreren en zijn potentieel te ontwikkelen’
    Door de demografische evoluties en langere loopbanen staan vandaag liefst vijf generaties samen op de werkvloer. Diversiteit en de strijd tegen discriminatie worden prioritaire aandachtspunten op de arbeidsmarkt.

Het nieuwe duurzaamheidsrapport ‘Doing Well By Doing Good’ (link onderaan) laat aan de hand van drie pijlers zien hoe ManpowerGroup een bijdrage levert aan een inclusieve arbeidsmarkt met werk voor iedereen.