Start inschrijving Amsterdam Science & Innovation Award

De inschrijving voor deze innovatieve prijs is net geopend voor alle Amsterdamse kennisinstellingen en onderzoeksinstituten. De award wordt op 21 juni 2017 uitgereikt.

Trefwoorden: #academische medische centra, #Amsterdam Science & Innovation Award, #Amsterdamse universiteiten, #hogescholen, #IXA, #onderzoeksinstituten

Lees verder

Nieuws

( Foto: IXA - winnaars 2016 )

ENGINEERINGNET.NL - De Amsterdam Science & Innovation Award is een samenwerking van Amsterdamse universiteiten, de academische medische centra, hogescholen en onderzoeksinstituten en vindt dit jaar voor de twaalfde keer plaats.

Inmiddels is deze award uitgegroeid tot een echte Amsterdamse wetenschappelijke innovatieprijs en open voor alle Amsterdamse onderzoekers en studenten. Het doel van dit jaarlijkse evenement is om de kennis en innovaties uit de Amsterdamse kennisinstellingen en onderzoekscentra zichtbaar te maken en een stap verder te brengen richting de maatschappij.

Voor onderzoekers en studenten is het ook een uitstekende gelegenheid om de impact van hun idee te toetsen bij bedrijven en andere professionals.

Deze award heeft sinds de start meer dan 300 innovatieve en toepasbare ideeën gepresenteerd. Veel daarvan hebben geleid tot concrete toepassingen en soms zelfs de basis gevormd voor een nieuw bedrijf.

Een onderdeel van de award is dat de deelnemers tijdens het matchmakingevent Science & Business gekoppeld worden aan bedrijven, publieke organisaties en investeerders.

In de aanloop naar de finale op 21 juni worden bedrijven benaderd en op basis van hun vakgebied en strategie gematcht aan de inzendingen die voor hen relevant kunnen zijn. Op de dag zelf ontmoeten de deelnemers en bedrijven elkaar.


De Amsterdam Science & Innovation Award wordt georganiseerd door Innovation Exchange Amsterdam (IXA het valorisatiebureau van VU, VUmc, AMC, UvA en HvA) met support van de Gemeente Amsterdam.