Innovatieve fabriek voor productie van gepersonaliseerde vinyl-vloeren

M4FOUR heeft een zelf ontworpen print-straat in hun fabriek geïntegreerd, waarmee vloeren snel en haarscherp tot een resolutie van 800 dpi geprint kunnen worden.

Trefwoorden: #GROEIfonds, #industrievloer, #M4FOUR, #vinyl-vloeren

Lees verder

Techniek

( Foto: M4FOUR )

ENGINEERINGNET.NL - Het bedrijf was aanvankelijk gespecialiseerd in grote formaten prints, waaronder kleine oplages van bij Forbo geproduceerde vinylvloeren. De opdrachten waren voornamelijk afkomstig van architecten.

Maar het besef groeide dat er in de markt vraag bestond naar meer: gepersonaliseerde vloeren met een lagere prijs en kortere levertijden. Hiervoor ontwikkelde M4FOUR zelf een productiefaciliteit. Met hulp van de NOM, GROEIfonds en Provincie Groningen is geïnvesteerd in de opstart en ontwikkeling van de innovatieve techniek.

De vier betrokken ondernemers hebben met hun bedrijfsplan de NOM, het GROEIfonds, Provincie Groningen en marktpartijen overtuigd. NOM investeert met risicodragend kapitaal en participeert in M4FOUR. Hiermee levert de NOM een bijdrage aan de opstart van de bedrijfsactiviteiten, de ontwikkeling van de innovatieve techniek en het waarmaken van de ambities.

Het GROEIfonds investeert ook met risicodragend kapitaal. Dit is het Groninger Economisch Investeringsfonds, een initiatief van de Economic Board Groningen. Sytze Hellinga, investeringsmanager GROEIfonds: ‘De ambitie om vanuit Kolham Nederland en de rest van Europa te willen veroveren past goed in het financieringsbeleid van het GROEIfonds.’

Tenslotte zorgde een financiële bijdrage van de Provincie Groningen er voor dat de financiering sluitend werd. Daardoor kon M4FOUR in oktober 2016 een grote fabriekshal in Kolham betrekken, werd het eerste personeel aangenomen en startte het opbouwen en inregelen van de productie faciliteiten. Sinds januari van dit jaar is de fabriek operationeel.

Rob de Lange, CEO van M4FOUR vult aan: ‘De samenwerking met de NOM geeft vertrouwen en heeft een positieve invloed op onze contacten. De NOM helpt mee met hun kennis en netwerk om samen met ons dit bedrijf op te zetten. Wij zitten nu in de fase dat we als M4FOUR de wereld willen vertellen dat we er zijn. Waar we naartoe willen is dat als je vandaag je eigen design in ons systeem uploadt, je morgen je eigen vloer kant en klaar geleverd krijgt.V'