14 marktleiders uit bouwsector lanceren nieuwe renovatiewebsite

De Vlaamse Overheid wil de Vlaming aanzetten tot BENOveren, wat staat voor 'beter renoveren'. Via de nieuwe website mijnBENOvatie.be kan iederen zijn ideaal renovatietraject uitstippelen.

Trefwoorden: #BENOvatie, #isolatie, #premies, #renoveren, #Vlaamse Overheid, #website

Lees verder

Nieuws

( Foto: mijnBENOvatie.be )

ENGINEERINGNET.BE - Wie op lange termijn denkt en zoveel mogelijk voordeel uit zijn renovatiewerken wil halen, begint best nu al te BENOveren in plaats van ‘gewoon’ te renoveren.

Want hoe sneller je dit doet, hoe sneller je profiteert van de vele voordelen: een lagere energiefactuur, meer comfort, meer premies, een gezonder binnenklimaat, een esthetische en financiële meerwaarde van je huis, minder CO2-uitstoot…

Het meest gebruikelijke BENOvatietraject behelst de BENOvatie van het dak, dan die van de buitenmuren, het glas en het schrijnwerk, vervolgens de vloer en tot slot de zogenaamde ‘technieken’: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, elektriciteit en verlichting.

Bij elk van deze stappen kan op de website een schat aan informatie gevonden worden over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, plaatsers en verdelers, premies, financieringsadvies enz.

Op de website worden trouwens niet alleen de isolatieoplossingen en -mogelijkheden bij elke stap besproken, ook aan bijvoorbeeld luchtdichting of zonwering wordt de nodige aandacht besteed.

De nieuwe website is het resultaat van een ongeziene samenwerking tussen maar liefst 14 marktleiders uit de Belgische bouwsector, die de handen in elkaar sloegen om de ‘Ik BENOveer’-campagne van de Vlaamse Overheid te ondersteunen.


Dit zijn de partners in het project: Recticel Insulation, ISOVER, Wienerberger, Viessmann, Saint-Gobain Building Glass, Deceuninck, Renson, Axa Bank, VMZINC, Eternit, Gyproc, Soudal, Velux en Niko.