Prof. Detlef Lohse verkozen tot lid National Academy of Engineering

De uitzonderlijke eer valt Lohse ten deel vanwege zijn contributies op het gebied van vloeistofprocessen, vooral turbulentie, sonoluminescentie, druppels en nanobellen op een oppervlak.

Trefwoorden: #Detlef Lohse, #druppels, #nanobellen, #National Academy of Engineering, #sonoluminescentie, #turbulentie, #Universiteit Twente, #vloeistofprocessen

Lees verder

HR

( Foto: Universiteit Twente )

ENGINEERINGNET.NL - De Amerikaanse National Academy of Engineering (NAE) is opgericht in 1964, en maakt deel uit van de National Academy of Sciences, Engineering and Medicine. Leden van de NAE geven blijk van pionierswerk in hun vak en leveren hieraan uitzonderlijke bijdragen.

Lohse is hoogleraar Physics of Fluids aan de Universiteit Utrecht. Hij is ook lid van de Nederlandse Koninklijke Akademie der Wetenschappen en van de Nationale Akademie der Wissenschaften Leopoldina in Duitsland.

Hij is onder meer onderscheiden met de Batchelor Prize, de Spinozapremie en het Simon Stevin Meesterschap. Daarnaast is hij Fellow van de American Physical Society. Aan de Universiteit Twente is hij in 2005 benoemd tot hoogleraar.

In de selectie van nieuwe leden van begin februari 2017 heeft NAE 84 Amerikaanse leden toegelaten en 22 buitenlandse leden. Leden melden zich niet zelf, ze worden voorgedragen door vakgenoten.

De NAE, met ruim 2.000 leden, heeft nu zeven Nederlandse leden, onder wie elektronica-expert prof. Simon Middelhoek. Mensen als Bill Gates, Lee Iacocca, Vint Cerf en George Whitesides zijn ook lid van de NAE.

De nieuw-benoemde leden van de NAE worden geïnstalleerd tijdens een bijeenkomst in oktober van dit jaar.