Techtextil biedt antwoorden op complexe industriële textielproductie

De nieuwste ontwikkelingen op het vlak van technisch textiel zijn van 9-12 mei opnieuw te zien in het Duitse Frankfurt tijdens Techtextil, met eraan gekoppeld de vakbeurs Texprocess.

Trefwoorden: #Messe Frankfurt, #technisch textiel, #Techtextil, #Texprocess, #textiel, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Messe Frankfurt Exhibition / Jean-Luc Valentin )

ENGINEERINGNET.BE - Elgar Straub, directeur van de VDMA, de Duitse textielfederatie, benadrukte tijdens de persconferentie in Antwerpen de voornaamste evoluties in de sector.

Vooraf stelde hij vast dat de Trumpiaanse reflex tot bescherming van de eigen productie-industrie, de trend is ingezet dat productie opnieuw dichter bij de consument zal gebeuren.

Maar de sterkste vernieuwing zit hem in individualisering wat resulteert in een grote vraag naar heel flexibele productielijnen en zuurstof geeft aan kleine bedrijven die flexibiliteit meer in de genen hebben dan grote producenten.

En verder uiteraard ook veel aandacht voor digitalisering, digital printing, de integratie van electronica, sensoren en andere technische snufjes op vlak van verwarming, licht geven, bescherming, identificatie, enz. … Vergeet ook niet de blijvende aandacht voor duurzaamheid, recycleerbaarheid en hergebruik van materialen.

Techtextil geeft antwoorden op de vragen van een steeds complexere industriële productie, verbeterde functionaliteit van werkkledij en nog veel meer.

In 2015 bezochten meer dan 900 Belgische bedrijfsleiders deze vakbeurs. Afspraak in de hallen 3, 4, 5 en 6 van Frankfurter Messe, waar ook een boeiend seminarieprogramma loopt rond textielindustrie 4.0.

Voor geïnteresseerden is er in hall 6 een expo met als thema “Living in space”, waar door materialen en virtual reality ervaringen een kijk wordt gegeven op ons toekomstig verblijf in de ruimte.


Texprocess is een vakbeurs op het vlak van technische ontwikkelingen voor de textielbewerking en -productie.