Pfizer opent Hasseltse satellietunit voor klinisch onderzoek

De klinische onderzoekseenheid van Pfizer (PCRU) opent voor het eerst een strategisch gelegen satellietunit in het Jessa Ziekenhuis op de campus Salvator in Hasselt.

Trefwoorden: #Hasselt, #Jessa Ziekenhuis, #klinische studie, #klinisch onderzoek, #medisch, #onderzoek, #onderzoekscentrum, #Pfizer

Lees verder

Techniek

( Foto: Pfizer )

ENGINEERINGNET.BE - De unit werd officieel geopend in het bijzijn van de medisch directeur van het Jessa Ziekenhuis, de Clinical Operations Director van het PCRU en Diane Kleinermans, adviseur van minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

In Europa bekleedt België de tweede positie in aantal klinische studies, berekend per inwoner. In 2015 werden in ons land 6% meer aanvragen ingediend om nieuwe klinische studies op te starten, wat het totale aantal studies in 2015 op 1.578 brengt.

Daarmee neemt ook de vraag naar vrijwilligers voor Fase I-onderzoek toe. Tijdens die fase worden nieuw ontwikkelde geneesmiddelen toegediend aan gezonde vrijwilligers. Men verwacht dat het aantal de komende jaren enkel maar zal toenemen. Om daaraan te beantwoorden, richtte Pfizer in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt de eerste satellietunit op.

Dr. Anna Colzi, medisch directeur van de PCRU: "De Hasseltse satellietunit is een primeur. De samenwerking met het Jessa Ziekenhuis is van groot belang voor ons klinisch onderzoek. Het biedt ons de kans bij uitstek om dichter aanwezig te zijn bij de vrijwilligers."

De Hasseltse unit beschikt over twee onderzoekslokalen en een ruimte voor basis labonderzoek.