Financiering van meer dan 1,2 miljoen voor Alzheimeronderzoek

Stichting Alzheimer Onderzoek financiert opnieuw 11 wetenschappelijke onderzoeksprojecten dit voor een totaal bedrag van 1.250.000 euro.

Trefwoorden: #alzheimer, #brain drain, #financiering, #jonge onderzoekers, #onderzoek, #research, #Stichting Alzheimer Onderzoek

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De stichting van openbaar nut, Stichting Alzheimer Onderzoek, ondersteunt reeds sinds 1995 het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en aanverwante hersenziekten in België.

De wetenschappelijke adviesraad van de stichting heeft, samen met een rits gerenommeerde professoren uit heel de wereld, voor de periode 2017-2018 opnieuw 11 belangrijke, innovatieve en veelbelovende Belgische onderzoeksprojecten geselecteerd voor een beurs.

6 senior professoren kregen elk een beurs van 150.000 euro en 4 jonge onderzoekers kregen elk een beurs van 75.000 euro. Tevens werd er nog een extra beurs van 50.000 euro toegekend aan 1 jonge, beloftevolle onderzoeker. (Onderaan kan u een pdf downloaden met alle onderzoekers)

De stichting kiest er resoluut voor om jonge, beloftevolle onderzoekers ook een kans te geven om hun onderzoekspistes te kunnen uitwerken. Daarom financiert de stichting in deze cyclus opnieuw 5 projecten van jonge onderzoekers, en dit voor een totaal bedrag van 350.000 euro.

Hierdoor zorgt de stichting ervoor dat de toekomst van het onderzoek veilig gesteld wordt, dat nieuwe inzichten van deze jonge wetenschappers de kans krijgen tot ontplooiing en dat de brain-drain tegengehouden wordt en dus dat deze jonge wetenschappers niet vertrekken naar buitenland.


(foto: