Nederlands en Duits high tech startup netwerk slaan handen ineen

Het Nederlandse en Duitse high tech startup netwerk slaan op de Hannover Messe de handen ineen en creëren er het best denkbare podium voor internationale high tech startups.

Trefwoorden: #Brainport Development, #Hannover Messe, #High Tech Campus Eindhoven, #high tech startup netwerk, #Holland Innovative, #Provincie Noord-Brabant, #startup, #StartupDelta

Lees verder

Nieuws

( Foto: Holland Innovative )

ENGINEERINGNET.NL - Het nieuwe ‘Meet the Industry Giants’ event biedt innovatieve startups volop mogelijkheden om in contact te komen met toonaangevende bedrijven uit de internationale high tech industrie.

De Hannover Messe (24-28 april), het jaarlijkse industrie-event met dit jaar ruim 6500 deelnemende bedrijven, staat meer dan ooit in het teken van de contacten tussen startups, corporates en onderzoeksinstellingen.

Het complete high tech ecosysteem is aanwezig in Hannover, Duitsland. Meet the Industry Giants biedt de startups een platform om versneld hun plaats in de internationale waardeketens te vinden.

Hans Meeske van Holland Innovative, een van de initiatiefnemers: “Dit event is een logisch vervolg op de al eerder ingezette samenwerking tussen de Hannover Messe en het Nederlandse high tech startup netwerk.”

Het event vindt plaats op 24 en 25 april. In vier categorieën strijden de startups om pilot-contracten bij de aanwezige corporates en een plek in het internationale HighTechXL accelerator programma.

StartupDelta, High Tech Campus Eindhoven, Brainport Development, Provincie Noord-Brabant, Hannover Messe en andere betrokkenen in het Nederlands/Duitse startup ecosysteem hebben hun steun daarbij al toegezegd. StartupDelta zal deze missie begeleiden om de beste leads te faciliteren.

Naast pitches is er ook ruimte voor overleg en speeddates met corporates en investeerders. Het complete publiek van de Hannover Messe kan meedoen in de jurering tijdens de finale op dag 2 door “virtueel geld” te investeren in de startup van hun keuze. Op die manier wordt uiteindelijk bepaald welke kandidaat er met de ‘most valuable startup’ prijs vandoor gaat.

De 20 Nederlandse startups die deelnemen aan het event presenteren zich gedurende de hele week in Hal 4 van de Messe op het Start-up & Innovatieplein in het Holland Paviljoen.